Η χώρα του παιδιού

«Η Χώρα του Παιδιού», ψυχαγωγικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για μικρούς και μεγάλους: Εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματικό χαρακτήρα, πλούσια θεματολογία και πολύ παιχνίδι καλλιεργούν στα παιδιά το αίσθημα της ανακάλυψης, της γνώσης και της μάθησης. Ένας χώρος ειδικά διαμορφωμένος για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς, γεμάτος ερεθίσματα, σας περιμένει να τον γνωρίσετε!

  • Πρωινό τμήμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας
  • Ψυχαγωγικά εργαστήρια για παιδιά όλων των ηλικιών
  • Ομάδα μουσικής
  • Ομαδα θεάτρου
  • Μουσικοθεατρικό παιχνίδι

ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
Τετάρτη 6:15-7:15 (για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών: α΄, β΄, γ΄δημοτικού)
Τετάρτη 7:15-8:15 (για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών:δ΄, ε΄, στ΄δημοτικού)
Τετάρτη 8:15-9:30(τμήμα ενηλίκων)
Παρασκευή 6:15-7:15 (για παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών)
Παρασκευή 7:15-8:30 (για εφήβους 13 έως 18 ετών)

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Σάββατο 11:00-12:00 (για παιδιά ηλικίας 2:6 έως 4 ετών)

ΟΜΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Τρίτη 6:15-7:15 (για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών: α΄, β΄, γ΄δημοτικού)
Τρίτη 7:15-8:15(για παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών: δ΄, ε΄, στ΄δημοτικού)
Τρίτη 8:15-9:30(για εφήβους 13 έως 18 ετών)

Επαγγελματικός προσανατολισμός

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

«Τι να κάνω μετά;»

…το παραπάνω ερώτημα αποτελεί το βασικότερο θέμα ανησυχίας των περισσότερων μαθητών που καλούνται να επιλέξουν την καταλληλότερη κατεύθυνση στο Λύκειο και μετέπειτα την κατάλληλη σχολή ή επάγγελμα, αντικρίζοντας τον σχετικά άγνωστο κόσμο της αγοράς εργασίας. Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει απαντήσεις το σύνολο των υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού που παρέχουμε στο κέντρο μας.

Σχολική μελέτη

Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου και έχει ως στόχο τη μελέτη των μαθημάτων και την προετοιμασία του παιδιού για το σχολείο με την εποπτεία έμπειρων εκπαιδευτικών και ειδικών παιδαγωγών.

Συμβουλευτική γονέων

Υποστηρίζει συμβουλευτικά όλους τους γονείς των παιδιών που έχουμε αναλάβει τη θεραπεία τους, αλλά και γονείς που δυσκολεύονται να διαχειριστούν ποικίλα θέματα στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Εργοθεραπεία

Απευθύνεται σε παιδιά με ειδικές δυσκολίες στην αδρή και λεπτή κινητικότητά τους (π.χ. δυσγραφία κ.α.), στη μνήμη, στη συγκέντρωση, στις κοινωνικές τους δεξιότητες και γενικότερες δυσκολίες στη συνολική λειτουργικότητά τους.

Ψυχομετρικό εργαστήρι

Για τον γενικό πληθυσμό/ πελάτες του κέντρου:

Στο κέντρο «Φροντίζω» παρέχεται η δυνατότητα να διερευνήσετε διάφορες πτυχές του εαυτού και των δεξιοτήτων σας. Ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με δυσκολίες ή ελλείμματα στο σχολείο (κακή επίδοση, άγχος, σχολική φοβία) πιθανά θα διευκρινιστούν μέσα από τα ψυχομετρικά μέσα εκτίμησης της νοημοσύνης και αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών που διαθέτουμε. Οι δοκιμασίες επαγγελματικού προσανατολισμού δίνουν τη δυνατότητα να διερευνηθεί κα να υποστηριχθεί η πολύπλοκη διαδικασία επιλογής της επαγγελματικής κατεύθυνση, ανεξάρτητα ηλικίας. Μέσα από ποικίλα τεστ προσωπικότητας μπορείτε να «φωτίσετε» ορισμένες πλευρές τους εαυτού σας, να απαντήσετε σε προσωπικές σας αναζητήσεις ή να βρείτε το έδαφος να εκφράσετε νέους προβληματισμούς.

Ψυχοθεραπεία

Απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών και καλύπτει όλες τις διαγνωστικές κατηγορίες ψυχοπαθολογίας (διαταραχές άγχους, διαταραχές της διάθεσης, αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές της κοινωνικής λειτουργικότητας κ.α.). Οι συνεδρίες μπορεί να είναι ατομικές, ομαδικές (group-therapy), οικογενειακές.

Ειδικό παιδαγωγικό

Στηρίζει παιδαγωγικά-μαθησιακά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, νοητική καθυστέρηση, διαταραχές της επικοινωνίας, διαταραχές υπερκινητικού τύπου, διαταραχές του συναισθήματος κ.α.

Λογοθεραπεία

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και σε ενήλικες με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου και ομιλίας, φωνής, μάσησης και κατάποσης, όποια και αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών, νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική.